fredag 5. oktober 2012

Gulrotsuppe


(4 porsjoner)

800 g gulrøtter, grovt hakket
1 ss smør
100 g løk
1 ss revet, fersk ingefær
3 fedd hvitløk, presset
100 g tomat, ta ut frøene
1 1/2ts sitronskall, fint revet
8 dl kylling- eller grønnsaksbuljong
2 ss sitronsaft

Smelt smør i en stor kjele på middels til høy varme. Ha i løk og stek i ca. 4 minutter. Tilsett ingefær og hvitløk og stek videre i 2 minutter. Ha i gulrot, tomat og sitronskall. Stek 1 minutt. Tilsett buljong og kok opp. Skru ned varmen, dekk med lokk og la det putre til gulrøttene er møre, ca. 15 min. Kjør suppen i en blender eller med en stavmikser rett i kjelen. Ha evt. suppen tilbake i kjelen og smak til med sitronjuice, salt og pepper. Tilsett mer buljong hvis du ønsker en tynnere suppe.

Server gjerne med en klatt rømme i hver skål.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar