fredag 5. september 2014

Purre- og potetsuppe med laks

4 porsjoner

250 g ca laksefilet (uten skinn og ben)
vann + salt
3 purre
1 løk
2 ss smør
750 g ca poteter
en bit sellerirot
1 l fiske eller grønnsakkraft
2,5 dl matføte
salt, pepper
sitron

Til servering :
0,5 purre
smør
hakket dill

Kok opp 2-3 dl vann og ¾ ts salt. Legg i laksen og la den trekke i 2-3 min, den bør fremdels ha en rå kjerne. Legg fisken tilside og bruk kraften i suppen.

Rens og skjær 2 ½ purre, løk og poteter i biter og surr i smør et par min (uten å bli brun) , hell på kraft og kok til grønnsakene er møre ca 20 min. Mos til en glatt suppe, bruk en stavmikser. Kok opp og smak til med salt , pepper og litt sitron .

Finsnitt resten av purren og surr den myk i smør.

Øs opp suppen , tilsett kokt laks i strimler , surret purre og litt finhakket dill.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar