12 porsjoner
1,5 kg torskefilet
1 kg potet
3 stk løk
2 stk paprika, rød
1 stk chili, rød
4 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
70 g tomatpuré
1200 g hermetiske tomater, grovhakkede
2 dl vann
100 g oliven
pepper
kajennepepper
1. Skjær torsk i biter.
2. Skrell potet og løk, og skjær i skiver.
3. Skjær paprika i strimler, og finhakk chili og hvitløk.
4. Varm olivenolje i en kasserolle og rør inn tomatpuré.
5. Tilsett hermetiske tomater, vann, hvitløk og chili.
Bland godt og kok opp.
Bland godt og kok opp.
6. Legg så fisk, løk, potet og paprika lagvis i sausen.
7. Kok opp og la kasserollen småkoke på svak varme til
potetene er møre, ca 50 minutter.
Tilsett mer vann dersom det virker tørt.
potetene er møre, ca 50 minutter.
Tilsett mer vann dersom det virker tørt.
8. Rist litt på kasserollen i løpet av koketiden.
Du skal ikke røre i den.
Du skal ikke røre i den.
9. Smak til med pepper og kajennepepper om nødvendig.
10. Legg oliven i bacalaoen og server med brød ved siden
av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.