fredag 9. november 2012

Maki og sushi med salma



4 porsjoner




800 g sushiris
1/2 dl riseddik
3 ss fruktsukker
1 ts salt
1 pakke Nori
200 g salmalaks
Reker
Krepsehaler
1 dl majones
1 vårløk
1 avokado
1 agurk
2 asparges
4 ss ristet sesam
Sushimatte


1. Skyll sushirisen i kaldt vann til vannet er klart.
La risen ligge i bløt i 20 minutter i det siste skyllevannet. Hell av skyllevannet og ha like mye vann som ris i en kjele med lokk, la det koke i 3-4 minutter.

2. Ta risen av platen og skru ned på laveste varme, la risen trekke på svak varme i ca 15 minutter til vannet er borte.

3. Ha risen over i en bolle og la den avkjøles.

4. Bland sammen eddik, sukker og salt. Rør til alt er oppløst. Hell noe av eddikblandingen over risen og vend forsiktig inn. Risen skal være klebrig.

5. Dekk risen med et fuktig kjøkkenhåndkle.

6. Skjær salma i tynne skiver. Del agurk og asparges på langs, og avokado i tynne skiver.

7. Kle sushimatten med plastfolie.

8. Legg et Nori papir på sushimatten og ha på risen. det anbefales å ha en skål med kaldt vann i nærheten i tilfelle risen klistrer seg i hendene eller på kniven. Dypp da hender eller kniv i vannet.

9. Risen legges rett på norien med ca 7 cm tykkelse. Spar 2 cm på den ene enden av norien. Her bruker du litt knuste riskorn for å klistre igjen makirullen til slutt.

10. Legg salma, reker, krepsehaler og grønnsaker og ristet sesam på risen. Rull sammen norien til en fast rull.

11. Fjern sushimatten og skjær i 8-10 biter.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar