fredag 5. oktober 2012

Kari-Mettes spinatsuppe



1/2 purreløk
1 sjalottløk
2 hvitløksbåter
3ss olivenolie
250 g spinatblader
1 neve hakket persille
150 g grønne erter
1 boks hvite bønner ca. 200g
8 dl hønsebuljong
3 ss smør
1 ss sitronsaft
Salt og pepper
4 ts rømme
Dill
Revet parmesan

Fisk ca. 400 g. gjerne ørret.





1. Vask purreløken og kutt den opp i biter, hakk sjalottløk og hvitløksbåter. Kok løken i olivenolie på svak varme til den er blitt blank og mør. Tilsett hønsebuljong og kok videre i ca. 7-8 minutter.



2. Skyll bønnene i rennende kaldt vann og tilsett ca. halvparten i suppen. Tilsett grønne erter og spinatbladene. Kok opp og kjør denne blandingen i en blender til en glatt masse. Tøm suppen tilbake i kjelen og rør inn smør, ha i resten av bønnene. Smak til med salt og litt sitronsaft. Hold suppen varm til fisken er bakt.

3. Bak fisken i ovnen.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar