fredag 5. oktober 2012

Kari-Mettes spinatsuppe



1/2 purreløk
2 hvitløksbåter
3ss olivenolie
250 g spinat
1 neve hakket persille
1 boks hvite bønner ca. 200g
8 dl grønnsaksfond
3 ss smør
1 ss sitronsaft
Salt og pepper
4 ts rømme
Revet parmesan






1. Vask purreløken og kutt den opp i biter og hakk hvitløksbåter. Kok løken i olivenolie på svak varme til den er blitt blank og mør. Tilsett fond og kok videre i ca. 7-8 minutter.



2. Skyll bønnene i rennende kaldt vann og tilsett ca. halvparten i suppen. Tilsett spinat. Kok opp og kjør denne blandingen i en blender til en glatt masse. Tøm suppen tilbake i kjelen og rør inn smør, ha i resten av bønnene. Smak til med salt og litt sitronsaft.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar