fredag 5. oktober 2012

Grønnsaksmuffins med ostekrem



Ca. 24 små muffins

1 stor gulrot
1 pastinakk
1 persillerod
1 stk. rødbete
250 g hvetemel
1 ts. Salt
2 ts. Bakepulver
1 ts. Kanel
1 kvast timian
30 g piljekerner
2 eeg
2,5 dl melk
110 g smeltet smør

Krem:
200 g kremost, for eksempel Philadelphia
115 g lettrømme (et lite beger)
3 hvitløksfedd
1 ts salt
½ ts pepper
1 sitron

Fremgangsmåte for muffins:
Varm ovnen til 200C, pensle/smør en muffinsform i metal med plass til 12 muffins. Riv alle grønnsakene med et rivjern. Blan mel, grønnsaker, bakepulver og krydder.
Bland smeltet smør, egg og melk i en egen bolle.
Bland det våte i det tørre og rør rundt.
Ikke vær redd for at den ikke blir helt jevn – det blir den ikke.
Ha i formene og stek i 15-20 minutter (ferdig når de løsner fra formen og er gylne på toppen).
Ta dem ut av formen og legg over på en rist for å avkjøles litt.

Fremgangsmåte for ostekrem:
Pisk opp kremosten med rømmen.
Finkutt hvitløken og putt den i kremen.
Riv sitronskall i kremen.
Ha i litt og litt sitronsaft til du får en jevn og luftig, med ikke rennende krem.

Legg krem på toppen av muffinsene og server. De er best lune, men også fine kalde.

Husk at du kan tilpasse krydder i krem og muffins etter eget ønske og smak.
PRØV DEG FREM



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar