fredag 5. oktober 2012

Foccacia



(Til 18 barn)


50 g lunken gjær
1 l lunkent vann
1 ts salt
Ca. 18 dl hvetemel
50 g svart oliven
3 ts flaksalt





1.   Rør gjæren ut i det lunkne vannet. Ha i resten av vannet, salt, ½ dl av smøret og melet. Deigen skal være ganske løs.

2.   La deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.

3.   Fordel deigen i en smurt langpanne eller en panne dekket med bakepapir. Trykk med fingrene over deigen slik at det blir groper og deigen kommer godt ut til kanten. Hell over resten av smøret, dryss på salt og oliven.
4.   La brødet etterhveve under plast ca. 20 minutter på et lunt sted.
5.   Stek brødet midt i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter. Skjær brødet i biter ved servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar