fredag 14. september 2012

Aspargessuppe



18 porsjoner
4 kg asparges (hvit eller grønn) 
4 store løk, finhakket 
12 ss smør
4 dl buljongkraft
7 dl kremfløte
8 ts sitronsaft
Salt og pepre etter smak


Vask og rens aspargesene. Kutt av toppen på 12 asparges ca 4 cm fra tuppen. Spar tuppene til pynt 
Kutt stilkene og resten av aspargesene i 1,5 cm biter. Fres løk i smør til den er myk. Ha i aspargesbitene og smak til med salt og pepper. Fres videre i 5 minutter mens du rører. Ha oppi buljongen  og la det småkoke under lokk til aspargesen er svært mør ca 15 minutter.
Mens suppen koker, gir du aspargestuppene et raskt oppkok i kokende, lettsaltet vann til de er så vidt møre (1-minutt) Hell av vannet. Kjør suppen til pure i en blender eller bruk stavmikser til den er jevn. Ha suppen tilbake i gryten og rør inn fløte og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Pynt med aspargestuppene og server.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar