onsdag 12. september 2012

Rudshøgda Kanvas-naturbarnehage

I Rudshøgda Kanvas-naturbarnehage er kosthold og ernæring et av våre største fokusområder. Vi legger vekt på at barna skal få et godt forhold til mat gjennom et sunt og variert kosthold. Som et ledd i Kanvas sin kostholdsstrategi har vi valgt å begrense inntaket av sukker og usunn mat i barnehagen. Bursdager feires derfor uten kaker, is, saft og andre søtsaker.  Når barna har bursdag legger vi vekt på å sette barnet i fokus, og serverer fruktsalat, festlige fruktfigurer, smoothie eller grønnsaker med dipp som festmat. Barna velger selv hva de vil ha fra en egen festmeny. To dager i uka lager vi varm mat ute i skogen, eller i barnehagen. Bålet er et sosialt samlingspunkt, og barna er nysgjerrige og lystne på å ta del i matlagingen Etter hvert som ingredienser legges på grillen eller i kokekaret forteller barna om hva det er, hva de har smakt før, hva de liker, hva de ikke liker også videre. Vi opplever at barna spiser mer mat når vi lager mat på bål, samtidig som de også er flinkere til å smake på mat de ikke har smakt før, eller mat de tidligere ikke har villet smake på. Vi legger vekt på at barna skal få ta del i matlagingen. Enten vi er ute i skogen eller på kjøkkenet, skal barna få delta i matlagingen ved å skrelle og kutte poteter og grønnsaker, rive ost, lage kjøttboller, filetere fisk og lignende.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.